Hyresgästsidor

BoBra Säffle AB

Vi vill att du ska känna dig trygg i din bostad och trivas i ditt hyreshus. Som fastighetsägare strävar vi efter en hög servicenivå. För att trivas krävs det även att du tar hänsyn till dina grannar och lever upp till de skyldigheter som du har som hyresgäst. Vi vill främja en bra kontakt med våra hyresgäster. Tveka inte att fråga om du undrar något som gäller din lägenhet.

Vanliga frågor:

Tapetsering och målning:

Om du renoverar på egen bekostnad ska du själv se till att det blir fackmannamässigt ut. Du är ersättningsskyldig för ingrepp på lägenheten som inte är riktigt utfört. Du måste ha hyresvärdens tillstånd för målning och tapetsering.

Överlåta lägenheten:

Du kan byta lägenhet med andra hyresgäster under förutsättning att vi godkänner den nya hyresgästen. Vill du överlåta kontrakten till en annan hyresgäst gäller detsamma.

Hyra ut i andra hand:

Du måste ha hyresvärdens tillstånd föra att hyra ut i andra hand.
Hör genast av dig till vår servicetelefon om det uppstår problem i fastigheten. Kontakt

In och utflyttning:

Att tänka på vid inflyttning:

Se till att teckna hemförsäkring och anmäl abonnemang av el, telefon och internet hos dina leverantörer. Meddela oss om lägenheten inte är flyttstädad eller om det finns skador i lägenheten. Kontrollera att du har fått rätt antal nycklar.

Att tänka på vid utflyttning:

Du måste säga upp hyreskontraktet skriftligen och återlämna rätt antal nycklar när du flyttar. Du ansvarar för att lägenheten och tillhörande utrymmen flyttstädas. Vi besiktigar din lägenhet och vid onormalt slitage blir du ersättningsskyldig. Du har själva ansvar att säga upp abonnemang som är knutna till adressen.

Trivselregler:

  • Anmäl alltid skador som uppstår i din lägenhet eller lokal och ikring fastigheten
  • Vårda din lokal eller lägenhet så att den håller sig fräsch. Tänk på att regelbundet avfrosta frysen och städa spis och ugn. Rengör avlopp och ventiler med jämna mellanrum.
  • Ställ inte cyklar, barnvagnar eller andra föremål i trapphus och entré. Det försvårar städning och är farligt i samband med att utryckningspersonal behöver tillträde till fastigheten.
  • Skaka inte mattor från fönster eller balkonger. Kasta ej heller ut t ex fimpar eller snus.
  • Mata inte fåglar i fastighetens närhet.
  • Var noga med skötsel av allmänna utrymmen och respektera uppsatta tider i tvättstugan
  • Kontakta genast hyresvärden om du misstänker skadedjur i fastigheten
  • Var försiktig när du framför fordon i fastighetens närhet. Tänk på barn och gamla.
  • Plocka alltid upp efter din hund när du har rastat den. Katter får inte vistas i trapphus eller på lekplatser. Det är du som djurägare som har ansvaret att se efter dina djur.
  • Släng sopor på anvisad plats och lämna inte skräp i trapphuset.